Web Analytics Made Easy - Statcounter

علمای برجسته اهل‌سنت کردستان دیدگاه خود را نسبت به جایگاه والای امام جعفر صادق(ع) بیان کردند. ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۳ استانها کردستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج, امام جعفر صادق(ع) مشهور به رئیس مذهب جعفری و همین طور رئیس مذهب شیعه و امام ششم شیعیان دوازده امامی است.

امام جعفر صادق(ع) در 17 ربیع‌الاول 83 هجری قمری در مدینه به‌دنیا آمد و در سن 31 سالگی پس از شهادت پدرش به امامت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امام صادق(ع) در 25 شوال 148 هجری قمری در سن 65 سالگی در مدینه توسط منصور دوانیقی خلیفه عباسی مسموم و به شهادت رسید.

امام صادق(ع) مانند دیگر امامان شیعه محور وحدت و شاگردان زیادی را در علوم و دانش‌های مختلف آموزش داده به‌‌طوری که بسیاری از چهره‌های علمی و شخصیت‌های برجسته و مطرح در مکتب آن امام همام علم و دانش آموختند.

علمای برجسته اهل‌سنت استان کردستان به‌مناسبت سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق علیه‌السلام در گفت‌وگو با خبرنگاران تسنیم به بررسی سیره و منش ایشان پرداخته که در ادامه از نظر خوانندگان می‌گذرد.

ماموستا رستمی: امام صادق(ع) حقیقت اسلام ناب محمدی را برای جهان اسلام ترسیم کرد

ماموستا فایق رستمی نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه سنندج با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) به تمام مسلمانان ایران اسلامی و مردم استان اظهار داشت: امام جعفر صادق(ع) از جمله شخصیت‌هایی است که نظریات و افکار علما و دانشمندان را به خود مجذوب داشته و در رشته‌های زیادی از علم و دانش، طب, فیزیک, شیمی, ریاضیات و کیمیا نظریه داده و اهل عرفان و معنویت بود.

وی با بیان اینکه نه تنها علمای شیعه و علمای اهل سنت بلکه تمام علمای غیرمسلمان هم از بزرگی و جایگاه والای امام جعفر صادق(ع) تعریف کرده چرا که هزاران شاگرد تربیت و تحویل جامعه داده است افزود: باید همواره پیرو مکتب این امام همام باشیم و تکریم جایگاه ایشان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امام صادق(ع) نه تنها به‌عنوان رهبر دینی و اخلاقی گروهی خاص بلکه به عنوان «ایدئولک» و ارائه‌کننده تئوری امامت و ولایت به بررسی تمام ابعاد و زوایای مسئله رهبری در اندیشه مسلمانان شیعه و سنی پرداخته و سؤالات و شبهات محوریت امامت و ولایت انسان‌های معصوم را پاسخ داده است.

وی با بیان اینکه اهل‌سنت همواره از دستورات این پیشوای مسلمین پیروی می‌کنند گفت: امام صادق(ع) تنها متعلق به شیعه نیست بلکه مربوط به کل جهان اسلام و بشریت بوده و باید سیره و شخصیتش برای نسل جوان امروزی بازگو شود.

ماموستا رستمی بیان کرد: نهضت علمی امام صادق(ع) یک نهضت روشنگرانه و اندیشمندانه علیه نظام طواغیتی چون بنی‌امیه و بنی‌عباس بود و ایشان در طول امامت خویش با روحیه اصلاح‌گری خویش, تمام خرافات را اصلاح و حقیقت اسلام ناب محمدی(ص) را برای جهان اسلام و آیندگان ترسیم کرد.   

ماموستا خدایی: شیعه و سنی ارادت خاصی به امام صادق(ع) دارند

ماموستا عبدالرحمن خدایی عالم برجسته اهل‌سنت  نیز با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق(ع) به تمام ملت ایران اظهار داشت: امام صادق(ع) یکی از عالمان بزرگ دینی و مسلمانان شیعه و سنی ارادت خاصی به این امام همام دارند.

وی معنویت و عمق دینداری و باور عمیق به خداوند متعال و پیامبر گرامی اسلام(ص) را از سیره امام صادق(ع) برشمرد و افزود: روحیه تقابل منطقی, علمی و عملی با دشمنان دین, تبلیغ دین اسلام و پرهیز از اشرافی‌گری, مبارزه با فسد و کمک به نیازمندان از دیگر ویژگی‌های این امام همام بود.

امام جمعه بانه با یادآوری اینکه امام صادق(ع) دارای شخصیتی علمی و جهانی که شاگردان زیادی را تربیت و تحویل جامعه داده و از بین شاگردانش, اهل‌سنت نیز حضور داشتند اظهار کرد: ابوحنیفه و مالک‌بن انس در باره ویژگی‌های آن حضرت گفته‌اند «در زیر آسمان فقیه‌تر، عادل‌تر، باتقواتر و پاک‌تر از امام صادق(ع) کسی دیگر نمی‌شناسیم».

ماموستا خدایی بیان کرد: امام صادق(ع) در عصر خویش دست مردم جامعه را گرفته و همواره به فکر فقرا و محرومان و تقویت وحدت مسلمانان بود.

کردستان|منظومه علمی و فکری امام صادق(ع) نقش بی‌بدیلی در وحدت جهان اسلام داشتمراسم شهادت امام جعفر صادق(ع) در لرستان برگزار شد+ تصاویر

ماموستا راستی: امام صادق(ع) نمونه‌ای از برترین رهبران تقریب‌گرای جهان اسلام

ماموستا محمدامین راستی  عالم برجسته اهل‌سنت نیز با تسلیت سالروز شهادت مظلومانه ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام جعفر صادق(ع) به مردم سراسر کشور و استان کردستان اظهار داشت: امام جعفر صادق(ع) دارای شخصیتی علمی، دینی، مذهبی و جهانی بود و علما و بزرگان اهل‌سنت کاملاً ایشان را قبول داشته و همواره از ایشان تلمذ کرده‌اند.

وی با بیان اینکه بیش از 4 هزار نفر شاگرد امام صادق(ع) بودند و درس علم و دانش، انسانیت, شرافت, کرامت و راه حق و عدالت یاد می‌گرفتند  افزود: این امام بزرگوار همواره محور توحید و وحدت مسلمانان جهان اسلام بود.

امام جمعه موقت سنندج تصریح کرد: مسلمانان جامعه اسلامی باید با الگو قرار دادن شخصیت این امام همام اتحاد و انسجام خود را حفظ کرده تا دشمنان اسلام را شکست بدهند.

ماموستا راستی بیان کرد: امام صادق(ع) نمونه‌ای از برترین رهبران تقریب‌گرای تمام دوران‌ها است که توانست خیل عظیمی از مخالفان عترت را با خود همراه و به راه دین اسلام هدایت کرد.

ماموستا شیرزادی: سیره زندگی امام صادق(ع) برای دوری از انحرافات در جامعه گسترش یابد

ماموستا مصطفی شیرزادی امام جمعه مریوان نیز با تسلیت شهادت ششمین خورشید آسمان ولایت و امامت حضرت امام صادق(ع) اظهار داشت: امام جعفر صادق(ع) انسانی عالم، کامل و الگوی اخلاق, گذشت و خیرخواهی بودند.

وی با یادآوری اینکه شاگردان زیادی در مکتب امام جعفر صادق(ع) درس یاد گرفته‌اند گفت: باید عالمان و عارفان تلاش کرده تا همواره سیره زندگی و عملی امام صادق(ع) را در جامعه گسترش دهند.

امام جمعه مریوان تصریح کرد: امام صادق(ع) در دروان زندگیش «وحدت و اتحاد» در بین تمام مسلمانان ایجاد کرده و همواره مخالفان را نیز به مکتب خود دعوت و آنان را به خداپرستی و تشویق فراگیری علم دعوت می‌کرد.

ماموستا شیرزادی با بیان اینکه شاگردان امام صادق(ع) فقط از میان مردم شیعه و سنی نبود بلکه حتی از یهودیان و مسیحیان هم در مکتب آن حضرت شاگردی کرده و از دانش و علم ایشان بهره می‌بردند تاکید کرد: باید نسل جوان امروزی برای دوری از مسیر انحرافات با شخصیت آن حضرت بیشتر آشنا شوند.

انتهای پیام/486/ح

R7848/P/S6,66/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حضرت امام جعفر صادق ع برجسته اهل سنت امام همام سالروز شهادت امام صادق ع جهان اسلام شیعه و سنی امام جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۲۸۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج امسال حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج

 

تابناک _ رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله‌الحرام، ذکر پروردگار و «وحدت و ارتباط مسلمانان» را دو عنصر بسیار مهم معنوی و اجتماعی فریضه حج خواندند و با اشاره به حادثه عظیم غزه و جنایات رژیم خون‌آشام صهیونیستی گفتند: حج امسال در پرتو آیات قرآن کریم و یاد و نام مبارک حضرت ابراهیم(ع)، باید فراتر از هر سال، حج برائت از این دشمن جنایتکار مسلمانان و حامیان آن باشد.

رهبر انقلاب اسلامی حج را در جنبه مادی و معنوی، فریضه‌ای چند بعدی برشمردند و افزودند: در بُعد درونی و باطنی، ‌ذکر پروردگار به عنوان «منشاء حقیقی زندگی و عزم و اراده و تصمیم‌گیری‌های فردی، اجتماعی و ملی»، نکته برجسته همه مراحل و مواقف حج است.

ایشان در همین زمینه به زائران بیت‌الله تاکید کردند: در حج متوجه مواردی باشید که در هیچ‌ جای دیگر نیست مانند کعبه، مسجدالحرام و طواف و زیارت نبی اکرم(ص)؛ وگرنه بازار و اجناس در همه‌جا وجود دارد.

رهبر انقلاب نکته برجسته‌ی بُعد اجتماعی حج را وحدت و ارتباط مسلمانان با یکدیگر برشمردند و گفتند: فلسفه دعوت الهی از همه مردم برای حضور در مکانی مشخص و در ایامی مشخص، آشنایی مسلمانان با یکدیگر و همفکری و تصمیم‌گیری مشترک است تا نتایج مبارک و عینی حج نصیب عالم اسلام و همه بشریت شود که اکنون دنیای اسلام در زمینه تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگی دارد.

ایشان نادیده گرفتن تفاوت‌های ملیتی، مذهبی و قومی را مقدمه لازم وحدت دانستند و افزودند: اجتماع عظیم،‌ یکدست و یک‌شکل پیروان همه مذاهب و فرق اسلامی از همه ملیت‌ها، نمود بارز وجه سیاسی-اجتماعی حج است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته ضرورت عبور از تفاوت‌ها و مسائل تفرقه‌انگیز مخصوص حج نیست و در آیات متعدد قرآن بر وحدت و همدلی مسلمانان تاکید شده است.

رهبر انقلاب با اشاره به اینکه فریضه حج باید مشحون از نام مبارک حضرت ابراهیم و تعالیم آن پیامبر بزرگ باشد، برائت از دشمنان دین خدا را از جمله تعالیم ارزشمند ابراهیمی خواندند و گفتند: از ابتدای انقلاب، برائت یک رکن جاری در حج بوده است اما امسال و با توجه به حوادث عظیم و عجیب غزه که بیش از همیشه چهره خون‌آشام مجموعه‌ی برخاسته از تمدن غربی را آشکار کرده است، حج امسال به صورت ویژه حج برائت است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حوادث کنونی غزه را شاخصی ماندگار برای تاریخ دانستند و افزودند: حملات وحشیانه سگ هار صهیونیستی از یک طرف و مقاومت و مظلومیت مردم غزه از طرف دیگر در تاریخ می‌ماند و راه را به بشریت نشان می‌دهد که بازتاب شگفت‌انگیز و بی‌سابقه آن در جوامع غیرمسلمان و دانشگاه‌های آمریکا و بعضی کشورهای دیگر، از نشانه‌های این تاریخ‌سازی و شاخص‌سازی است.

ایشان در تبیین وظیفه امت اسلامی در قبال فجایع غزه در فرصت حج ابراهیمی، به نمونه‌های متعدد قرآنی از سیره حضرت ابراهیم(ع) اشاره کردند و گفتند: ابراهیم(ع) جزو پیامبرانی است که دل رئوف و بسیار مهربانی دارد اما همین پیامبر الهی در مقابل دشمنان ظالم و ستیزه‌گر به شدت اظهار برائت و به صراحت اعلام دشمنی می‌کند.

رهبر انقلاب با اشاره به آیات قرآنی که دوستی با دشمنان ستمگر را هم کاملاً نهی می‌کند، رژیم صهیونیستی را مصداق کامل دشمنی با مسلمانان و آمریکا را همدست این رژیم خواندند و افزودند: اگر کمک آمریکا نبود آیا رژیم صهیونیستی قدرت و جرأت این رفتار وحشیانه با مردم مسلمان و زنان و کودکان را داشت؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: عامل قتل مسلمانان و آواره کردن آنها و پشتیبان آن، هر دو ظالم هستند و طبق صریح قرآن اگر کسی با آنها دست دوستی بدهد او نیز ظالم و ستمگر و مشمول لعنت خداوند است.

ایشان با توجه به شرایط کنونی جهان اسلام، رویکرد ابراهیمی به حج یعنی برائت آشکار در مقابل دشمنان را ضروری‌تر از همیشه خواندند و گفتند: بر این اساس حجاج ایرانی و غیر ایرانی باید بتوانند منطق قرآنی در پشتیبانی از ملت فلسطین را به همه دنیای اسلام منتقل کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمانده و نمی‌ماند اما اگر دست‌های قوی ملتها و دولتهای اسلامی به کمک و همراهی بیاید، حالت رقت‌بار ملت فلسطین ادامه پیدا نخواهد کرد.

ایشان با تشکر از خدمات و فعالیت‌های بعثه و سازمان حج و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان در برگزاری حج، خطاب به آنان تأکید کردند: برای آسایش حجاج ایرانی و انجام حج مبرور و مقبول به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که فاصله بین وضع موجود و مطلوب برطرف شود.

در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در سخنانی، شعار حج امسال را «حج؛ قرآن‌محوری، همدلی و اقتدار امت اسلامی و دفاع از فلسطین مظلوم» خواند و گفت: حج ابراهیمی بستری برای تعلیم خودسازی و همچنین مبارزه با طواغیت بیرونی و دفاع از مظلومان است.

آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت نیز با اشاره به تشرف ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر زائر ایرانی به حج امسال، از برنامه‌ها و فعالیت‌های این سازمان در زمینه افزایش کیفیت خدمات بهداشتی، اسکان، تغذیه و حمل و نقل و همچنین راه‌اندازی عمره مفرده پس از ۹ سال توقف و امکان بهره‌مندی مشتاقان زیارت خانه خدا گزارش داد.

دیگر خبرها

  • حج امسال، حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند / یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • حج امسال حج برائت از دشمن جنایتکار صهیونیستی و حامیانش/حجاج باید بتوانند منطق قرآنی برائت ابراهیمی را برجسته‌تر از همیشه نشان دهند/یاد خدا و وحدت؛ دو عنصر اصلی حج
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • دسته عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) -یزد
  • گوشه‌هایی از مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) از لنز دوربین شهروندخبرنگار‌ها
  • مداحی زیبای حاج مهدی رسولی به مناسبت شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است
  • مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) در روستای بنگلایان بندرعباس